Образложението на Пендаровски бара одговор
Ова образложение е истовремено и тешко обвинение. Некој треба да ги образложи мотивите за донесувањето на овој закон и ако не се согласува со наводите на Пендаровски.
Добро е што во Македонија веќе не може ништо да помине така безшумно на мала врата и што постои разбудена јавност дури и кога “сложните попови во петок мрсат”.

ФБ статус на Ѓорѓи Спасов