Владата не може да посегне по вториот пензиски столб. Вториот пензиски столб се пари на секој осигуреник лично.

Јас не можам да разберам како може лидер на опозиција или опозицијата да посегне по лични финансиски средства.

Тоа е исто како сега да кажете сите коишто имаат штедни влогови во банките, државата може да донесе одлука и да рече да им ги земаме штедните влогови.
ФБ статус на Оливер Спасовски