Бесмисленост и ирационалност, се премногу благи зборови за да се опише делувањето на пратениците од ВМРО-ДПМНЕ и нивните коалициски послушници.
Она што со поднесувањето на стотиците срамни и апсурдни амандмани, го прават пратениците од криминалното здружување, наречено ДПМНЕ, е нанесување на директна штета на интересите на граѓаните и институциите, во овие тешки времиња на битка со вирусот Ковид-19.
Како човек кој се избори со коронавирусот, точно знам каква штета нанесуваат Мицкоски, Апасиев и Села, врз колективното здравје и здравјето на заразените и хоспитализираните пациенти.
Деструктивниста, неодговорноста и безобразноста, како атрибути на 12 годишно владеење на унгарскот бегалец Груевски, остануваат длабоко вградени во матрицата на ДПМНЕ!
Затоа, уште долго време ќе останат губитници.

ФБ статус на Миле Талевски