Не бива патриоти од оние кои одат во бегство по наредба на партискиот пастир.
Денес патриотизам е да си одговорен, да се соочиш со предизвиците и да ги решаваш, а не кога е најтешко да бегаш и да правиш предизборен циркуз од историската МК – БГ комисија која има историска одговорност.
Ако, нека гледа народ дека во вмро ништо не се менува.

ФБ статус на Марјан Забрчанец