Со стабилен четиригодишен мандат, продолжуваме напред

Денеска, македонското Собрание стана дом на новиот, десетти парламентарен состав од осамостојувањето на земјата.
СДСМ и коалицијата “Можеме” го има најголемиот коалициски потенцијал за формирање и состав на иднатата извршна власт..
Ќе биде формирана стабилна Влада, со стабилно парламентарно мнозинство, што значи значи дека државата ќе го продолжи својот демократски и европски интегративен концепт.
За земја членка на НАТО и земја што ги почнува преговорите со ЕУ, во идната Влада ќе нема место за структури што заговараат изолација, враќање кон заробената режимска држава и на политиките на Мицковски.

Идниот четиригодишен мандат на Владата, предводена од СДСМ и Заев, ќе биде посветен на правдата и владеењето на правото, на евроинтеграциите, како и на силната и стабилна економија.

СРЕЌНО!!!
ФБ статус на Андреј Жерновски