понеделник, јули 22, 2024

Црвен крст организира голема хуманитарна акција

Црвениот крст на Република Северна Македонија заради состојбата со вирусот „Ковид-19“, со цел да обезбеди помош за граѓаните на кои таа им е најпотребна,...

Општина Крива Паланка ќе дели по 3.000 денари за секој матурант

Совет на Општина Крива Паланка на седницата одржана на ден 14.02.2024 година донесе Одлука за доделување на еднократна парична помош на матуранти запишани во...

Бочварски: Определени сме гасот да го доведеме до сите крајни корисници

Пелагонискиот регион, според очекувањата на надлежните институции, ќе може да се приклучи на преносниот систем за гас годинава, а во втората половина од наредната...

ФАКТИ: ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ЗА МАКЕДОНСКО ЈАБОЛКО 2016 – 58.000 денари / 2023 –...

Висината на вкупната финансиска поддршка за нашето јаболко во 2023 година изнесува 174.300 денари по хектар. Во 2016- поддршката е 58.000 денари по хектар. МЗШВ: Го...

Упатство за електронско барање за субвенции 2020

Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој денеска информираше дека започнува поднесувањето на барања за субвенции за 2020 година. Поради корона кризата и...

Со мерките на СДСМ студентите добиваат ваучери за превоз од 600 до 1.200 денари

Со СДСМ младите добиваат повеќе, над 120 илјади ученици и студенти добиваат поддршка во следната половина година преку новиот пакет антикризни мерки кои ги...

Во програмата на СДСМ се предвидува изградба на станови за млади, кои ќе се...

„Ние, младите социјалдемократи, веруваме во инклузивно, фер и праведно општество. Општество во кое најважни се: достоинството, почитта и еднаквстова. Општество кое се грижи за...

Анализа: Кои се придобивките од зачленувањето во НАТО?!

Денеска, Шпанскиот парламент го ратификуваше протоколот за НАТО со ниту еден глас против со што Република Северна Македонија станува 30 земја членка на НАТО. -Со...

Започнува исплатата на мајските пензии – еве од кога

Владата денеска ја разгледа и усвои информацијата за исплата на пензии за месец мај 2022 година, и го задолжи Фондот за пензиското и инвалидското...

(ФОТОГАЛЕРИЈА) Новогодишна бајка во Крива Паланка – вака изгледа центарот

Центарот на Општина Крива Паланка, градскиот плоштад и парк, како и главната улица блеснаа во новогодишен сјај. Локалната самоуправа на општината го украси градот...

Последни вести

Избор на уредникот