сабота, август 15, 2020

Николовски меѓу луѓето во кратовската чаршија: Просечната плата до крајот на мандатот ќе порасне...

Генералниот секретар на СДСМ и носител на изборната единица 3 Љупчо Николовски денеска беше меѓу граѓаните на Кратово, градот на кулите и мостовите. Од остварените...

Подмладување на секторот земјоделство – земја, финансии и субвенции за младите фармери

Вo програма на коалицијата „МОЖЕМЕ“ во областа земјоделство големо внимание се посветува на младите земјоделци, односно земјоделски производители до 40 годишна возраст. И во претходните...

Добра вест за пензионерите: Од утре започнува етапната исплата на јунските пензии

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) соопшти дека исплатата на јунските пензии ќе почне утре и ќе се одвива етапно, за поголема заштита...

Капитални инвестиции во здравството: Подобрени условите во болниците ширум земјава

Министерството за здравство во изминатите три години интензивно работеше на подобрување на условите во јавно здравствените установи, со цел поквалитетна здравствена услуга за пациентите...

Мебел, книги, лекови, облека и обувки – што сѐ можете да купувате со домашната...

Се проширува листата на продавници во кои може да се плаќа со ДОМАШНАТА ПЛАТЕЖНА КАРТИЧКА. Новите дејности кои беа додадени се: продавниците за текстил, обувки,...

Влада: Пензиите за јуни ќе се исплатат предвреме почнувајќи од овој петок

Владата денеска на седница ја разгледа информацијата за исплата на пензиите со утврден распоред за исплата на пензиите за јуни, со цел да...

Радовиш со нов резервоар ќе го реши проблемот со водоснабдувањето

Во завршна фаза е резервоарот со кој ќе се обезбедува вода во текот на целата година за граѓаните во населба Куклевица во Радовиш, но...

Комплетно реновирани амбулантскиот дел, Ургентниот центар и чекалната на Клиниката за детски болести

Во Универзитетската клиника за детски болести изминатиот период комплетно се реновирани амбулантскиот дел, Ургентниот центар и чекалната за пациентите, со цел унапредување на условите...

Сите трошења поврзани со Ковид-19 отсега достапни на страницата за финансиска транспарентност на Владата

Податоците за сите финансиски и нефинансиски донации, како и податоци за сите исплати од буџетот направени за справување со кризата се јавно достапни на...

Ангеловска: Граѓаните кои останале без работа да аплицираат за финансиска помош до 26 јуни

-При креирањето на мерките нашата примарна заложба беше да се погрижиме за да се зачуваат работните места и вработените лица да останат вработени и...

Последни вести

Избор на уредникот