Вчера во Крива Паланка свечено беше пуштена во употреба рекреативната патека која води до манастирот Св.Јоаким Осоговски, инвестиција вредна 185 илјади евра, средства обезбедени од ИПА Програмата преку проектот “Одржливо искористување на културното наследство во Дупница и Крива Паланка”.
Погледнете како изгледа патеката кон манастирскиот бисер: