Традиционално за Бадник во црквата Св. Петар и Павле во Ѓорче Петров. Нека Бог дарува здравје, среќа, разбирање и сила за предизвиците кои следат. Заедно ќе се избориме за обнова, за промени, правда и принципи. За нова шанса и надеж за подобра иднина. Бог нека ја чува Македонија! Христос се роди. Навистина се роди, напиша на својот Фејсбук профил Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.