понеделник, мај 16, 2022

Д-р Митов: 3 недели штрајк е премногу

3 недели штрајк е премногу. Премногу лесно им се одзема образованието на децата. Досега речиси сите покажавме разбирање и толеранција кон штрајкот, но не може децата...
zoran milosevski

Милошески: Не постои никаква дилема дека наводните „синдикалци“ спроведуваат партиска агенда на ДПМНЕ

И покрај основаните сомнежи дека во 15-дневниот штрајк на СОНК се замешани прстите на ВМРО-ДПМНЕ, барањата на синдикатот за зголемување на платите на вработените...

Илиевски: Претседателот на СОНК да не заборавил да се консултира за прекинот на штрајкот...

Откако го прифати покачување од 12%, плус превоз и долгочекуваното К-15, СОНК го прекина штрајкот. Денес, СОНК "одлучи" да продолжи, ама не и во градинките....

Беличанец: СОНК веќе функционира како опашка на ВМРО-ДПМНЕ

ТОКМУ ТАКА МИНИСТРЕ! ОБРАЗОВАНИЕТО Е ПРАВО НО И ОБВРСКА НА ДРЖАВАТА ДА ГО ОВОЗМОЖИ ОСТВАРУВАЊТО НА ТОА ПРАВО. ЗАВРШИЈА ПОЛИТИЧКО-СОЦИЈАЛНИТЕ ИГРИ. СОНК Е НЕСЕРИОЗНА СИНДИКАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА....

Илиевски: ДПМНЕ лицемерна

ДПМНЕ лицемерна. Од една страна јавно даваат поддршка на штрајкот на СОНК и наставниците. А, од друга страна градоначалниците на ДПМНЕ упатуваат согласности до директорите...

Велковска Блажева: Платата ви остана „недопрена“ во време на пандемија, кога сами си ги...

Драги наставници и воспитувачи, излезете на штрајк во 17. На раскрсници. Секој ден. Во 17 ч., тогаш обично си одиме дома ние од приватниот сектор,...

Неделков има официјална плата од 68.918 денари?!

СОНК на чело со Јаким Неделков не го прифати покачувањето од 10% за образованието. Неделков има официјална плата од ❕68.918 денари❗️. Извршителот на вмро...

Мало појаснување за дневниот билет за ЈСП

Мало појаснување за дневниот билет за ЈСП. Се чини дека Данела А. откако вети еден куп неостварливи глупости со кои победи на локалните избори, сега...

Денеска Мицкоски се сликаше и промовираше проект започнат во време на СДСМ

Преку трипартитната соработка помеѓу Владата, ТАВ и општините, Кочани кога градоначалник беше Николчо Илијев од СДСМ, со одлука на Владата, доби 44,6 милиони денари...

Данела – првата градоначалничка жена ги укина средствата за финансирање на единствениот феминистички фестивал

Данела го укина БРТ, единствената добра идеја за спасување и осовременување на јавниот превоз. Данела ги врати старите крш автобуси. Полицијата ги тргаше од улица...

Последни вести

Избор на уредникот