среда, септември 28, 2022

Бочварски: Го развиваме Дојранскиот регион, започнува реконструкцијата на 3 патишта во општина Дојран

Вложуваме преку 30 милиони денари за подобрување на локалната патна мрежа во Дојран, обезбедуваме регионален раст и развој и подигнување на туристичкиот потенцијал на...

Дизајнирањето на новиот пакет на антикризни мерки е при крај, порачаа од Владата

Со ребалансот на Буџетот за 2022 година се обезбедени 76 милиони евра за нови антикризни мерки. При крај е дизајнирањето на новиот пакет и...

МЗШВ: Со нови мерки ја дополнуваме Интервентната програма – Обезбедуваме поддршка за вештачко ѓубриво,...

Интервентната програма која ја донесовме во рамки на Националниот план за производство на храна ги постигна очекуваните резултати за брза и навремена поддршка на...

КОГА СЕ САКА, СЀ МОЖЕ: Вршачка од денес со нов асфалт

Ветеното се реализира, улица „Вршачка“ во општина Крива Паланка од денес со нов асфалт. -Општината инвестираше 3.000.000 денари за овој проект. Со силен интензитет работиме...

ОБЕЗБЕДЕНИ 13 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЗА СЕЛО КРКЉА ВО КР.ПАЛАНКА – ќе се асфалтираат 1.500м...

Нови 28 милиони денари за Крива Паланка во Програмата за рамномерен регионален развој 2022 усвои денеска Совет за регионален рамномерен развој. Веста ја соопшти министерот...

НОВИ КАПИТАЛНИ ПРОЕКТИ ЗА КР.ПАЛАНКА: 13 милиони денари од Владата за асфалтирање на Македонска...

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски соопшти убава вест за кривопаланчани. Нови капитални проекти во патната инфраструктура, што е еден од предусловите за...

Лукаревска најави зголемување на сумата која ќе може да се поврати од Мој ДДВ

Со ребалнсот предивдовме 76 милиони евра за нови антикризни мерки, помош за граѓаните и компаниите за намалување на последиците од глобалната енергетска криза, но...

(ВИДЕО) Модерен ентериер и простор за повеќе деца – Еве како изгледа новиот објект...

Со проширување на градинката Детелинка во центарот на Крива Паланка се обезбедува предучилишно образование и воспитание на уште 102 деца, со што вкупниот капацитет...

Бочварски: Инвестираме во сите општини, почнуваме со цевковод за водоснабдување во Новаци

Како централна власт продолжуваме да инвестираме значајни средства во локалните самоуправи, даваме поддршка на сите општини за реализација на инфраструктурни проекти со кои директно...

СДСМ: Два нови капитални објекти за граѓаните, систем за наводнување во Ранковце и градинка...

„СДСМ и институциите што ги предводи со вложувања во инфраструктруата, во капитални објекти од големо значење за граѓаните, ги унапредуват условите за живот и...

Последни вести

Избор на уредникот