сабота, април 1, 2023

Најнови вести

АКТУЕЛНО

ИЗБОР НА УРЕДНИКОТ

ЗА ГРАЃАНИТЕ

ГРАЃАНИТЕ VS ПОЛИТИЧАРИТЕ

ГЛАСОТ НА ЈАВНОСТА

Прилепчани градот си го прекрстија во „Марфил сити“

Општина Прилеп ќе се задолжува со 5 милиони евра, за да можи градоначалникот да исполни барем едно од изборните ветувања. За прв пат од своето...

Уцена на пекарите

„Крокодилските солзи“ на пекарите дека со замрзнувањето на цената на лебот ќе трпат загуби искажани, на дневна основа, во илјадници евра и дека заради...

Покојниот Ѕинго е аматер за Павле Трајанов

Вечниот приврзок на секоја власт, Павле Трајанов, политичарот за кого дури и покојниот Ѕинго е аматер кога е во прашање стажот поминат во владејачкото...

Латас е кодош и соработник на службите, полтрон и слуга на режимот на Грујо

Не можам да се изначудам од зачуденоста на некои луѓе од нечоештилакот на оној шљам и истресок на чоечкиот род, Латас!? Особено од запрепастеноста...

Умре и последната надеж на вмро дека сепак криминалците од врвот на партија ќе се спасат.

Умре и последната надеж на вмро дека сепак криминалците од врвот на партија ќе се спасат. Судот во Стразбур потврди дека не е е...

СТАВ

АНАЛИЗА

Владата на Груевски немала пари за „Сенки“ на Милчо Манчевски, па зела кредит од...

Владата на Никола Груевски веднаш по доаѓањето на својата функција во јуни 2006 година одобрила кредит за дофинансирање на филмот „Сенки“ на режисерот милчо...

ПРОСЕЧНАТА ПЛАТА ВО „ГЕРЕСХАЈМЕР“ ЌЕ БИДЕ 1.100 ЕВРА – вкупната инвестиција на оваа компанија...

Во Германската комора се многу задоволни од новата инвестиција на компанијата Гересхајмер, која достигна 126 милиони евра, и која заедно со првичната инвестиција достигнува...

АНАЛИЗА: Зголемени камати за “минусот” на картичките, раст и на каматите за кредитите...

Само за една година, значајно зголемување на каматите на новоодобрените кредити за фирмите, просечната камата надмина 5%. Зголемени и каматите за минусните салда на...

Путин преку Србија ќе го дестабилизира Балканот?

Рускиот опозиционер Михаил Ходорковски вели дека рускиот претседател Владимир Путин ќе се обиде да го дестабилизира Балканот преку Србија. Според него, тој сака да им...

Просечната плата за само три години порасна за 7.000 денари

Зголемувањето на минималната плата директно влијае на зголемувањето на просечната плата, според податоците на Државниот завод за статистика просечната месечна исплатена нето-плата по вработен,...

Руски историчар тврди: Путин е тешко болен

Владимир Путин го одржуваат во живот странски лекари и покрај санкциите од Западот што му беа наметнати на него и на неговиот режим. Лекарите...

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

Следете не