четврток, август 13, 2020

Истражување: Оптимизмот во поглед на иднината и задоволството од животот се повисоки од загриженоста...

Оптимизмот во поглед на иднината, како и задоволството од животот, се повисоки од загриженоста за КОВИД-19, кај сите групи испитаници, во моментот на истражувањето....

Истражување: За отворање на училиштата се над половина од анкетирани директори, наставници и родители

Преовладува позитивно мислење и во Kоординативниот кризен штаб и во Владата, но и во образовните институции, учебната година да почне со физичко присуство. Не...

Северна Македонија лидер во регионот во користењето на дигиталната дипломатија, твитер налогот на МНР...

Дигиталната дипломатија во регионот во пракса најдобро ја користат институциите на Северна Македонија, кои највисоко се рангирани и добија најмногу поени во анализата „Дигитална...

Твитер „балоните“ сѐ уште не влијаат врз изборните резултати

Кога на избори би се добивале гласови соодветно на бројот на твитови и споделувања, тогаш коалицијата на СДСМ би требало да има барем двапати...

Меѓу експлозијата во Бејрут и хемикалиите од ОХИС нема споредба, тврди професорот Стафилов

Нема споредба меѓу несреќата во Бејрут, предизвикана од експлозија на несоодветно чувана хемикалија и потенцијалната опасност за Скопје од хемикалиите на ОХИС, тврди професорот...

И Скопје може да стане Бејрут

Експерти во Либан со месеци предупредувале дека доколку не се острани опасниот амониум нитрат од пристаништето во Бејрут, каде што бил складиран во 2013...

ВМРО-ДПМНЕ бараше државата што повеќе да се задолжи, а сега обвинува за нивото на...

ВМРО-ДПМНЕ денес ја обвини Владата дека енормно го зголемила јавниот долг и дека ја втурнува државата во зоната на презадолженост. Лидерот на партијата Христијан Мицкоски...

МФ: Јавниот долг во второ тримесечје 59,5% како резултат на Ковид-19 кризата

Заклучно вториот квартал од 2020 јавниот долг изнесува 59,5 отсто, додека државниот долг 50,7 проценти, соопшти Министерството за финансии. Покачувањето на јавниот и државниот...

Ковид-19, Скопје 2014 и колежот на мозочните неврони

Иако корона-примерите за менталните грешки што генерираат глупаво однесување се длабоко вознемирувачки, пред сѐ, поради суровата убиственост на вирусот, сепак, имаме пример среде Скопје...

Повеќе од 70 отсто Американци имат негативен став кон Кина

Според најновата анкета на истражувачкиот центар „Пју“, повеќе од 70 проценти Американци имаат негативен став кон Кина, многумина пак ја обвинуваат оваа земја за...

Последни вести

Избор на уредникот