Дали е точно дека за помошник министер во МВР е поставено лице против кое во 2023 година е поднесена кривична пријава по член 247 од КЗ, Измама, напиша пратеничката Петровска на социјалните медиуми.

Ова прашање денес им го поставив на пратеничките и пратениците од ДПМНЕ на седницата на Комисијата за политички систем. Одговор немаше, само обиди да бидам замолчена и заплашена. Не ви се плашам, ќе зборам.

п.с до кај сте со Никогаш Северна, само Македонија?