Премиерот Зоран Заев е во огромна предност пред опонентот и лидер на дел од опозицијата Христијан Мицкоски.

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев има рејтинг од 11,8 отсто, додека Христијан Мицкоски има 7 посто рејтинг.

Во пресрет на локалните избори СДСМ има рејтинг од 19,5 отсто, додека ВМРО ДПМНЕ има 17 отсто.

Анкетата која ја направила “Брима” за “Слободен Печат”, во целост ќе биде објавена во утрешното печатено издание на весникот.