Дали Горанчо Тодоровски, претседателот на ОК на ВМРО-ДПМНЕ во Делчево, по вчерашната информација дека министерот за здравство Венко Филипче оди во самоизолација заради контакт со лице заразено од Ковид-19, на социјалната мрежа Фејсбук ликува и прашува во колку часот ќе биде аплаузот за Филипче?

До кога вакви истурени ликови на ВМРО-ДПМНЕ (читај другар на “загрижените” шефови Јанушев и Мицкоски) бесрамно ќе се насладуваат со болести и несреќи на народот?! Тоа ли им е душевна храна во услови кога цел свет се бори со истиот непријател, да ракоплескаат, додека други секојдневно водат борби?!

ФБ статус на Горанчо Тодоровски, претседател на ОК на ВМРО-ДМНЕ Делчево: