Партијата која ја кандидираше, ДПМНЕ, извести дека Гордана Силјановска Давкова нема да учествува на ТВ дебати со противкандидатите и категорично одби ТВ дуел со Стево Пендаровски.

Гордана нема право на збор, како ќе води тогаш држава? – прашуваат граѓаните.