Деновиве се изначитав на критики неиздржана и потценување на нашето здрство.
А да ги прашам истите од каде се очовечивте вие и пораснавте во оваа држава и со ова здраство🥴 Е како нечини а израснавте во толкави аКмаци за да плукате по се она каде израснавте. За се сме експери и за политика и за вируси и пандемија рак за се бре.
Оставете нека си ја водат работата со здраството оние кој учеле и завршиле за тоа, во сите држави е опасно каде и да сте! Но во Македонија се превземаат најголеми мерки на мал број заболени. Значи сериозно пристапија Министерот за здраство со одговорни доктори докажани во својата професија.
Такви одговорни мерки нема ниту овде во Германија иако овде е пострашно ги има од цел свет секој ден само во Франкфуртскиот ајродром на секоја минута слетуваат и полетуваа по еден авион од секоја дестинација на светот Кина Австралија од сите Азиски земји од целиот континент.
Незнам како може толку жолчно да плукате во се Македонско, а од друга страна Македонија не ја давате.
Ашлаци ако толку не чини тогај откажете се од неа.
Една Италија за нас водечка сила во секој поглед падна на колена па ниеден Италијанец не излезе да плука по неговата земја.
Арам да ви е во најтешките времиња што политизирате наместо да бидеме дисциплинирани и само свесни а со тоа ке си помогнеме и себеси и на државата и на сите околу нас.

ФБ статус на Ване Михајловски