Ајде уште еднаш да појаснам зошто очигледно некои луѓе потешко разбираат:
Во 2014 година во време на влада на ВМРО-Дпмне,премиер Никола Груевски со пари од македонскиот буџет,Министерството за култура на Република Македонија објавува едиција PRO MAKEDONIJA во која во најмалку 70 книги пишува дека населението во Македонија е бугарско.Автори се војводи,комити,Илинденци и странски автори.
Паралелно со тоа Архивот на Македонија во време на ВМРО-Дпмне додека е директор Зоран Тодоровски објавува уште најмали 50 книги каде исто пишува дека населението во Македонија е бугарско.
Со овие документи за жал испаѓа дека во ВМРО-Дпмне се најголемите платеници на Бугарските служби.

Љубчо Георгиевски