Ете, го одбиваат донесувањето на закон за ЈО како предуслов за почетни преговори со ЕУ. Ако не добиеме почетни преговори – виновни се тие за тоа.

Ете, го одбиваат донесувањето на законот за ЈО со изговор дека не присуствувал Јавниот Обвинител Јовевски.

Ако нема правда во земјата – ако не се донесе законот за ЈО – нема правда заради нив затоа што се виновни за сиот криминал на Будимпештанецот и надвојвода Груевски.

Ако бегаш – значи виновен си. Ако опструираш, ако кочиш – ти докажуваш дека си виновен.

Штеточини од Будимпешта! Груевски умот им го зеде. Умот. И душата. Нека одат по ѓаволите.

ФБ статус на Ненад Јовановиќ