Каква опозиција имаме во Македонија?
Каква алтернатива се нуди?

Блокираат Закон за обвинителство, блокираат Закон за одбрана… Со овие блокади всушност блокираат наше членство во НАТО и отпочнување преговори за членство во ЕУ…
Блокираат соработка со соседите и со цела меѓународна заедница…

Блокираат отпис на камати и репрограмирање на долгови, блокираат заштита на граѓаните од извршителите…
Блокираат поништување на лустрацијата, блокираат измени на деловникот…

Преку собраниските комисии блокираат промени во Судски совет, блокираат промени во Програмскиот совет на МРТВ…

Нивните членови и симпатизери палат контејнери, кршат клупи…
По социјални мрежи, навредуваат, пцујат, колнат… Не престануваат да шират омраза и да провоцираат делби…

Мене Христијан Мицкоски и тие околу него не ме изненадуваат… Нивната болна опсесија да се вратат на власт и можам некако да ја разберам, ама во таа наша Македонија да има 200 илјади луѓе што поддржуваат таква политика!? Тоа никако и никогаш нема да можам да го сфатам!
ФБ статус на Ацо Лукароски