Ме интересира како ќе реагира критичката јавност, еснафот, медиумските организации на овој обид на министерката да дава рецензии и квалификации за медиуми, новинари и медиумска содржина, а не да дава информации и одговори на медиумите.
Не знам дали беа доволни 3 години да ги заборавиме „бомбите“ и муабетите за медиумите на рецензентите, уредниците, цензорите и началниците Протоѓер, Мијалков, Јанкуловска, Котевски, Латас…Ако сте го заборавиле стилот и начинот на кој ги „раководеа“ медиумите и се справуваа со критиката, тука е министерката Мизрахи да ве потсети.

ФБ реакција на Петрит Сарачини на веста на порталот А1он „Мизрахи со измислени деманти врши притисок врз А1он и ги навредува новинарите“