За сите оние кои сеуште мислат дека Covid-19 е измислено нешто и безгрижно се мешаат во групи, одат на разни настани полни со луѓе, сакам да размислат што ќе се случи кога заради нивната неодговорност вирусот ќе се прошири….
Што ќе се случи кога во одделенијата за интензивна нега нема да има повеќе место????
1. Доаѓа вашата МАЈКА која е 60 години зема апчиња за притисок и има белодробни проблеми, во меѓувреме доаѓа човек на 50 години без други проблеми – – – – За Вашата мајка нема да има место-останува надвор!—
2. Доаѓа Вашата баба од 70 години со многу заболувања за кои зема лекови, но во меѓувреме доаѓа дете на 16 години – – – – За Вашата баба нема да има место-останува надвор!—
3. Доаѓате вие на 29 години меѓувреме доаѓа дете од 8 години—За Вас нема да има место-останувате надвор!
Ќе пцуете, ќе ѕвоните телефони, ќе се заканувате ќе влегувате со безбол палки, нема да има никој можност да ви се помогне бидејќи нема да има ресурси со што би ви помогнал некој!
Ќе се потсетувате на времето кога сте можеле едноставно да останете дома!
ПОМОГНИ СИ СЕБЕ, НА ТВОЕТО СЕМЕЈСТВО, НА ТВОИТЕ ДЕЦА, НА ТВОЈОТ НАРОД! #ОСТАНИДОМА
ФБ статус на Др. Роберт Николовски