Бевме земја каде се прислушуваа граѓаните за да се врши репресија, притисоци, политички и изборни криминали. Пратеници беа тепани во Собранието, а луѓето говореа со шепот. Ја вративме слободата на говорот и слободата на медиумите. Граѓаните веќе не шепотат, туку гласно зборуваат. Тоа е главна одлика на демократските општества, порача лидерот на СДСМ Зоран Заев на својот ФБ профил.