Собранието денеска ги изгласа измените на ,,Законот за стечајци”, на предлог на Министерството за труд и социјална политика.

Дополнителната заменик министерка од СДСМ, Санела Шкријељ ги повика стечајците од петок да се пријавуваат во Центрите за вработување за да го остварат правото за користење на месечниот надоместок.

Со претходните законски измени досега материјално обезбедeни до пензионирање се околу 12 илјади стечајци.