Победничка атмосфера во Штип. Градот под Исарот и целиот македонски исток вечерва прати силна порака, напредокот на земјата мора да продолжи.
Прогресивните политики значат грижа за секого и подобар европски живот во нашата држава.
– СДСМ ја одбра страната на работниците, платите денеска се поголеми за 300 евра во просек. Во мојот втор мандат како премиер просечната плата ќе биде 1.000 евра, а минимална плата 600 евра. Граѓаните ги препознаа позитивните политики на Владата предводена од СДСМ, затоа на 8 мај ќе имаме нова победа и нова Влада предводена од СДСМ, порача претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски вечерва од Штип.

430272216_782640867229074_6382528008686936731_n

430252833_782640973895730_3311220893713009785_n

430075767_782640723895755_7904210556614406234_n

– Со концептот на СДСМ, граѓаните ќе имаат повисоки плати и пензии, повеќе инвестиции, подобро платени работни места, повеќе пари назад кај граѓаните. Ветивме дека просечната плата ќе биде 500 евра, до 2024, тоа ветување го надминавме, денес просечната плата изнесува 650 евра. Тоа е за речиси 300 евра повеќе од време на ВМРО ДПМНЕ. Во време на СДСМ минималната плата со последното усогласување ќе биде над 22.500 денари. Во време на ДПМНЕ изнесуваше 8.000 денари. Ние ја одбравме страната на работниците, и создадовме системско решение на овој предизвик, еднаш за секогаш, посочи Ковачевски.

430068780_782640363895791_3312684672627399048_n

430068101_782640647229096_1733076293205385211_n

430022267_782640447229116_2084052188727612306_n

430017825_782640230562471_2777404604872841826_n

429789998_782640330562461_4111153852237948804_n

429757733_782640617229099_8830736129532718025_n

429686448_782640553895772_3576176147786269157_n

429686405_782640683895759_8924095244074356938_n

429654750_782640490562445_8004615722016509296_n

429638187_782640270562467_241102130989948413_n

429591353_782640397229121_2534425273913485104_n

429576330_782641000562394_3147297567320475605_n

427699335_782641033895724_5607155157166243032_n

409109499_782640523895775_8767906024636607167_n

409050966_782640590562435_596957948644141886_n