Нека е честит 1 Мај – Меѓународниот ден на трудот. Вие, работниците и работничките сте движечката сила на македонската економија и на развојот на нашето општество. Токму затоа, ги штитиме работничките права, и се залагаме за достоинствени плати, за европски стандарди, тука дома во Македонија.
🚩Ветеното го исполнивме. Просечната плата од 22.000 денари денес е порасната на 40.000 денари што е историски највисоко ниво споредено со она што беше во 2016 година.
🚩Минималната плата ја зголемивме од 8.000 денари на скоро 23.000 денари. Само во земјава од цел регион имаше реален раст на плата за време на кризата.
🚩Преполовена невработеност споредбено со 2016год. од 25% на 12,8 % .
🚩Покачен животен стандард, и зголемена куповна моќ за 35%
🚩Недела е неработен ден! Ден за семејството!
Доколку повторно ја добиеме вашата доверба во наредните четири години просечната плата ќе достигне рекордни 1.100 евра, а минималната плата ќе изнесува 600 евра.
Нека е за многу години денот, ние ќе продолжиме во духот на социјалдемократијата да го почитуваме и цениме трудот на секој работник.
Честитка на Љупчо Николовски по повод Први Мај