Членот на Централниот одбор на СДСМ Љупчо Николовски, денеска со локалното раководство од Крива Паланка ги посетија жителите на неколку кривопаланечки села.
434603550_959509668876203_5489984118530373207_n
– Жителите на село Добровница, земјоделски крај од Крива Паланка искрено говорат за проектите кои им го подобруваат животот и создаваат услови за развој и раст на селата, градовите и општеството. Добровница е едно од селата во близина на Киселичка Река за која што се подготвува документацијата за изградба на брана, жителите ќе бидат побогати за уште еден капитален проект за развој на североистокот. Имаме јасен план, цел и визија за развој на селата, а со тоа и развој во регионот. Граѓаните добро знаат дека со СДСМ и со нашиот претседател Стево нема враќање назад, ја имаме најдобрата опција за државата, го имаме Стево. Опција која сигурно, силно и одлучно гази на патот кон Европската Унија, посочи Николовски.
434572664_959509868876183_702020241372307367_n
420417364_959509788876191_4655445492978839417_n
420290664_959509742209529_1305167438917498069_n
420233176_959509812209522_2643293095664193438_n
Николовски потенцира дека во нашите рурални средини живеат исклучително вредни луѓе, кои ја прават целосна сликата на нашата Македонија. Жителите од селото Подржи Коњ, неуморно посветени на својата работа, подготвени за иднината, новите проекти и развојот на крајот. Се радувам на нивното препознавање и прифаќање на понудата и програмата која ќе донесе нови позитивни промени. Поддршката за Стево е потврдена и загарантирана, додаде тој.
434635568_959561668871003_3027639885201506237_n
434642083_959561782204325_3686765801737048773_n
420798050_959561738870996_7097933925302415264_n