На вчерашната седница на Совет на град Скопје, градоначалникот Петре Шилегов, со како што вели тој, испровоцирана реакција, им одговараше на советниците од ВМРО -ДПМНЕ кои го обвинуваа градоначалникот Шилегов најмногу за квалитетот на воздухот, на што тој одговори дека тој загадувањето не го измислил туку го наследил и се бори за негово намалување. Шилегов посочи дека борбата ќе била полесна доколку предходната власт на ВМРО -ДПМНЕ не го изградиле Скопје 2014, не ја уништиле топловодната мрежа, не го намалиле зеленилото и доколку успеале да изградат современ транспорт за граѓаните.

Еве како Шилегов одговараше на ова и на останатите прашања: