Во продолжение на доказната постапка за „Рекет“ кај што се обвинети Бојан Јовановски – Боки 13 и Катица Јанева, во комуникација на Боки по Вибер и Ватсап именувана како „мајка“, тој го моли тогашниот премиер Зоран Заев да го прими на средба, откако веќе Орце Камчев му ги дал снимките од рекетирањето.

Боки на мајка му Јасминка Јовановска во април ѝ препраќа комуникација со тогашниот премиер Зоран Заев, што ја имал кога Заев ги видел снимките како тој и Зоран Милевски излегуваат со торба пари откај Камчев. Тоа било една недела пред да пријави Заев кај обвинителката Вилма Русковска.

„Сум покажал неколку пати дека јас твоето име не сум го злоупотребил никогаш. Уште еднаш те молам размисли да се видиме, јас не играм заткулисни игри, јас сум ти пријател. Јас не играм на две страни“, го моли Јовановски Зоран Заев.

„Ги видов доказите, огорчен сум. Јас за ова не се борев“, му враќа Заев.

„Уште еднаш ве замолувам да ме примите на една средба“, пишува Боки.

„Ги видов доказите Боки. Ова е чист рекет. Јас морам да постапам“, му одговара Заев.

Извор: СДК.МК