Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ постојано, во сите негови изјави и статуси, целиот изминат период ја убедуваше јавноста дека државата нема да добие датум за преговори.

Но реалноста е спротивна од онаа во која живее Мицкоски, а тоа е дека, денеска, 24 Март 2020г,Р.С. Македонија сепак доби БЕЗУСЛОВЕН ПОЧЕТОК НА ПРЕГОВОРИТЕ!

Брисел даде зелено светло за евроинтеграциите на нашата земја! Вест на која треба да се радува и Мицкоски. Државата оди напред!

Оваа одлука е признание за суштинскиот напредок на земјата, сакал тоа да го признае лидерот на ВМРО-ДПМНЕ или не…