И НАМЕСТО ДА ГУКНЕ ТОЈ ПОЧНА ДА ГУВЕЕ,. Посрамен и со главата надолу вели: ,,Изјавата на Брнс беше во насока да не се злоупотребува Преспанскиот договор во изборната кампања”
Хахахаа. Ем гувеее, ем толкува.
Редно е уште еднаш да го потсетам ,,толкувачот” Мицковски и целата јавност на изјавата на Кејт Брнс ,,ВМРО-ДПМНЕ да не ги манипулира граѓаните со ревидирање на Преспанскиот договор”

Околку неговата конзистентна манпипулативност поврзана со Преспанскиот договор еве неколку негови (нивни) изјави:

1. Мицкоски 16.04.2019: ,,Ние сме против Преспанскиот Договор затоа што се менува името и идентитетот” https://www.vmro-dpmne.org.mk/…/mitskoski-nie-sme-protiv-p…/

2. Мицковски (29.07.2020): ,,Подготвен сум да репреговарам за Преспанскиот договор” https://kanal5.com.mk/…/mickoski-podgotven-sum-da-repregova…

3. Неговиот советник Муцунски (12.06.2019): ,,Договорот од Преспа е реалност, никогаш не сме рекле дека ќе го поништиме” https://www.libertas.mk/muczunski-dogovorot-od-prespa-e-re…/

И на крај како ,,круна” на неговиот неискрен однос: ,,На новинарското прашање зошто НИШТО НЕ НАПРАВИ за да се спречи промената на името односно уставните промени Мицкоски одговори „Не можевме да спречиме во тој момент, направивме се на демократски начин да го направиме тоа, но не успеавме.“

За грев. Човекот ..заборавил” дека неговите пратеници имаа право на поднесување на амандамни на амандманите за промена Уставот и за промена на нашето уставно име или пак заборави дека можеше да го повика народот на големи протести. По се изгледа дека тоа за него не е демократско и деловничко право на пратениците и граѓаните доколку не добијат изим од Командантот на парадата Мицос😰😅😂

Јове Кекеновски