БЦ, наташи, софии, весни, минџи, андрејки петрови кои работат кај орце, илинки, се пасивизираа од СДСМ одамна. Откако СДСМ претрпе низа порази и сфатија дека не ги бива. А, и нашите сојузници им кажаа да се пензионираат.
Нечесно, злобно и нечовечно е во зенитот на моќ на СДСМ и во време на пандемија – да бараат вонредни конгреси.
Хиени. Не оти им е гајле за Македонија, сакаат само да ја растурат владата и земјата.
Дечки, скапо ќе ве чини овој дил со вмровци. Сè се знае за вас и со кого седевте и кој го плаќаше кафето три години. И кој со кого се дрндаше.

Вие сте одамна политички мртви и така и ќе останете засекогаш.
Кога ќе истуркате победа на чесен начин, седнете во фотелји. Вака, со темно сценарио, само ќе го попушите, како и вашиот трендафил Мице, имено.
Разликата е што вие ќе бидете оние со црното петно.
Јас не ви давам да ја растурите Македонија за моќ и пари, пошто фино ве знам. А, вие како сакате.

Јоци