EPP – European People’s Party, чиј член е ВМРО-ДПМНЕ, а нивни претставници присуствуваа на конгресот во Ротердам, ни го начукаа до Балчак, дури повеќе од што сум слушнал од кој било претставник на Бугарија.
Внимавајте што ни порачаа: “We in the EPP strongly support the opening of EU accession negotiations with the Republic of North Macedonia, including reconciliation with its past..”
Или преведено на македонски – да сме се ПОМИРЕЛЕ со нашето минато!
Ваква дрскост одамна не сум прочитал! Дали има било каква реакција на ваков безобразлук! Да бев јас таму ќе излезев на бина и во знак на протест ќе им се помочав на говорница пред сите!
Дали остана барем грам достоинство кај некого во Македонија!? Подобро ужасен крај, отколку ужас без крај!
ФБ статус на Роберт Милески