Ова е можен одговор на најактуелното прашање деновиве зошто Мицкоски не се осмелува да застане на чело и да ја предводи неговата изборна единица.

Одговорот е едноставен – затоа што ни во Влае не го гласаат.

3:0 е резултатот како поминала неговата матична партија на последните циклуси избори во неговото избирачко место.

Дополнително, ВМРО-ДПМНЕ изгубиле со најголема разлика баш тогаш кога Мицкоски бил кандидат за советник.