Откако го прифати покачување од 12%, плус превоз и долгочекуваното К-15, СОНК го прекина штрајкот.
Денес, СОНК “одлучи” да продолжи, ама не и во градинките.
Сега е јасно дека учебната тешко дека ќе заврши на 10-ти јуни.
Ова веќе личи на политичка игра на сметка на децата и нема врска со синдикалната борба.
П.С Да, не заборавил Претседателот на СОНК, да се консултира за прекинот на штрајкот со Мицковски

ФБ статус на Боби Илиевски