Често во изминатиов период имаше коментари..не не бива како држава….треба да се самоукинеме…
Што се направи во изминативе 5 години
1.Решен децениски проблем со Грција.
2.Влез во НАТО.
3. Призната автокефалноста на Македонската Православна Црква.
4. Попис (по повеќе децении).
5. Почеток на преговори.
6.Македонски јазик официјален јазик во ЕУ.
Ова е постигнато со компромиси, кои влијаеа и емотивно го погодија секој граѓанин.
Секако, неопходно се потребни, промени во судството, здравството, образованието,екологијата..кои се дел од секојдевниот живот на граѓаните.
Токму, заради тоа од големо значење скринингот кој Европската Унија го почнува од утре.

ФБ статус на Боби Илиевски