“Не дај боже ова ВМРО-ДПМНЕ повторно да дојде на власт, бидејќи Македонија дури тогаш ќе заглави во некоја жива кал од која излез ќе нема. Во опозициската партија, колку и да ги тргаат сликите од нивните кабинети во партиското седиште, тие уште не најдоа сили и доблест да се реформираат, да се преобразат, да донесат нови луѓе. Ние се уште ги гледаме истите луѓе што ги слушавме во “бомбите”.” – рече новинарот Зоран Иванов во денешната емисија „Седма сила“ која е дел од Утрински брифинг.