-Да биде кристално јасно и запишано во историјата. ДПМНЕ не придонесе никако, напротив проба да стави сопки на се’ што беше потребно за денес, Македонија да влезе во НАТО, реагира јавноста на социјалните мрежи.

-Однесувањето на вмродпмне да гласаат ЗА НАТО, предвидливо! Се бореа против, правеа сопки, ги нарекуваа со погрдни имиња тие што се бореа Македонија да стане членка, се противеа на компромисите до последен ден и денес, оп, ќе гласаат и ќе се протнат пак во историјата, се вели во коментарот под овој пост.
-Цели три децении Македонија беше под ризик на геополтичката мапа од можни прекројувања на границите на Балканот. Со влегувањето во НАТО, Македонија е со целосен и зачуван интегритет!, констатира друг твитерџија.