“За да може да се одредиме која власт е условно речено добра а која е лоша, треба само да ги видиме нејзините постапки откога почнала да владее до денес. Факт е дека оваа власт со сите нејзини маани е проевропска, прозападно ориентирана, факт е дека го реши горливиот проблем со името, ги реши билатералните спорови со сите соседи што беше предуслов за влез во ЕУ. Оваа власт со сите проблеми наследени од ВМРО-ДПМНЕ кое владееше 10 години, покачува плати, ги зајакнува ранливите категории на граѓани, вклучува граѓански организации, не е дискриминаторска како што беше предходната власт. Ако кажете дека сите се исти, тоа значи дека го барате ВМРО-ДПМНЕ да се врати, ако кажете дека во овие 3 години и овие се исти како предходните, тоа е наивно и детски.” – појасни колумнистот Ненад Јовановиќ во денешната емисија „Седма сила“ која е дел од Утрински брифинг.