“Немаат ниту програма, старите структури кои се последните 20 години им се сеуште таму, половина партија им се терети со кривични пријави, со незавршени судски спорови, сите се длабоко криминални. Ако дојдат на власт, повторно тоа ќе биде популизам, кој може да се каректеризира со дискриминирање. Тие ќе играат на картата на чиста Македонија. Затоа треба да се одредиме, кој е прозападно, кој е проевропски, и кој е питом и мек и кој се грижи реално за граѓаните на оваа земја” – рече колумнистот Ненад Јовановиќ во Утрински брифинг на Слободна ТВ.