И Александар Митовски од Инфомакс, се сомнева во капацитетот на актуелното раководство на опозициската ВМРО-ДПМНЕ.

„Силно сум убеден, дека менувањето на оваа власт, на чело со ова раководство на ВМРО-ДПМНЕ нема да донесе ништо подобро за државата“, вели Митовски.