Ко ќе одите да се потпишувате за Ванковска, сетете се на нејзиниот говор на омраза поврзан со автобуската несреќа кај Ласкарци, во која трагично настрадаа 15 македонски граѓани. А не ќе е лошо да се потсетите и на зборовите на нејзиниот гуру, Апасиев:
• Децата крв ќе ви плукаат;
• Сите ќе ве стреламе.

ФБ став на Зоран Милошески