Покрај тоа што кандидатката за претседател од опозицијата Гордана Силјановска, преку своите грешки, секојдневно ни приредува комични случки со нејзиното појавување на партиските настани, може да забележиме и дека од штабот на ВМРО-ДПМНЕ на билборди, Драган Ковачки го најавуваат како носител во Изборната единица 2.

Со ваквите неоправдани грешки во кампања каде се бара доверба од гласачи држава да се води, истиот народ веќе на оваа партија и нејзините кандидати гледа со потсмев.