На изборите во Бугарија, ВМРО на Каракачанов можно е да го помине изборниот праг од 4% освоени гласови…
Сепак, добро е што ‘би можело и без нив’… Сакам да кажам дека дури и да бидат дел од власта, најверојатно нема да бидат во позиција да уценуваат…
Бојко Борисов ќе има одврзани раце да води ‘европска’, а не ‘балканска’ политика!
Според ГАЛУП:
➳ ГЕРБ (Бојко Борисов) … 69 места во парламентот
➳ Има таков народ (Слави Трифонов) … 47 места
➳ БСП (Корнелија Нинова) … 43 места
➳ ДПС … 30 места
➳ Д. Бугарија … 27 места
➳ ВМРО … 11 места
ФБ статус на Ацо Лукароски