„Најчевска брише патос со Маневски, таткото на „Сваровски“ судството. Вакво шамарање на политички криминалец од ВМРО-ДПМНЕ одамна не сме виделе на македонските екрани. #Најче_му_расплака_мајче“, гласи еден од многуте твитови и Фб реакции на јавноста по повод пораката која професорката му ја упати на Маневски во вчерашната ТВ дебата „Потребен е закон кој ќе ги осуди функционерите како вас!“.