Не ви е малку чудно дека, Бугарите всушност бараат да се направи јасна дистинкција меѓу Бугарите и Македонците во уставот, со тоа убивајќи ја идејата за еден народ од Црно море до Охрид, а ВМРО се противи на тоа со сите сили?
Сега кога конечно ќе се уништи основниот постулат на великобугарските сништа, ВМРО е против тоа!
Еве, ако може некој да ми објасни:
– зошто ВМРО е против тоа и
– за што се залага ВМРО всушност?
ФБ статус на Васко Лазаревски