За локалните избори ДПМНЕ велеше дека двојазичност ќе има во местата каде што Албанците се помалку од 25%. Докази има многу дека не е така, лажеа.

За референдумот велеа дека ќе се градат кампови и дека ќе се доселиле илјадници бегалци. И повторно излажаа ниту кампови се градат ниту бегалци се доселија.

За претседателските избори велеа дека ќе се учи албански во цела држава и повторно по кој знае кој пат излажаа.

Што е сега на ред, што ќе лажат за овие избори?

Извор: Фејсбук