Љупчо Николовски зборува за одржаниот 25 Конгрес на СДСМ, прв дигитален во земјава, зборува за демократизација и модернизација на партијата, за избор на претседател на партијата на непосредни избори, за силна борба против корупцијата, високо морално и етичко однесување на сите членови, воведување на правдата во преамбулата на Статутот, итн…

А од друга страна го имаш генсекот на вмро, ѓорѓија сајкоски, се фали дека вмро ќе соработувале со пејач, некој си спасен.

Дали има разлика? Големи сте за да ви кажувам 🙂

* Со нетрпение ја очекувам првата дебата на двајцата генерални секретари (ако ја има, доколку ѓорѓија не е зафатен со аудиција и прием на нови пејачи у партија)

ФБ статус на Круме Смилков