Пратеникот ВАНКОВЕР МАНЧЕВ – НЕ гласал за законот со кој се забранува увоз на отпад!

Истиот тој пратеник молчеше кога Груевски додели концесии за отварање на рудници низ цела држава меѓу кои и таа за рудникот на смртта над Иловица!

Затоа сега лицемерно е, кога неговите поддржувачи во Струмица, глумат загрижени за животната средина и се лигават со пишување статуси.

Ги повикувам средношколците кои ќе протестираат за чист воздух да го прашаат Ванковер зошто не гласаше за законот со кој се забранува увоз на отпад. Да го прашаат Ванковер, зошто молчеше кога се носеше одлука за отварање на рудник кој ќе го уништи струмичкиот регион!

Струмичката јавност заслужува одговори!

*вмровци кога од комитетот во Струмица ве пратат на прес, прво побарајте ги овие одговори во вашата партија!

Круме Смилков